maanantai 14. marraskuuta 2016

JOULUKALENTERI: OLUTTA OLUTTA

Tuossa jokin aika taakse päin, ehkä hieman väsyneenä pitkässä työvuorossa ja sen aiheuttamassa mielikuvituksessa, mietimme ihanan työkaverini Samin kanssa, millainen olisi paras joulukalenteri ikinä.

No senhän täytyi olla OLUTKALENTERI...

Ehkä tämän väsymyksen johdosta, idea sitten hieman rönsyili. Oluethan täytyy olla erikoisoluita ja jokainen täytyisi olla erilainen, omaan makuun sopiva.
Erikoisolutkalentereitahan pystyy tilaamaan netistä, kalliilla, mutta eihän ne ole persoonallisia ja eikä välttämättä omaan suuhun sopivia.

Ideahan osottautui niin hauskaksi ja hyväksi, että päätin kerätä vaimo pisteet kotiin ja tehdä miehelle mitä hienoimman kalenterin ikinä.

Siinä sitten kalenteriin sopivia numeroita askarrellessa, kysäisin Samilta, että askartelisinko hänelle numerot siinä samalla.

Hetken mietittyään, Sami vihdoin vastasi, että ei raaskikkaan toteuttaa itselleen tätä hienoa suunnitelmaa, koska noh... Syy oli hyvä ja pysyköön se toistaiseksi salassa...

Yksi syy oli raha ja ymmärtäähän sen. 24 erikoisolutta ja keskimäärin 3 euroa pullo. Halpahan tämä kalenteri ei todellakaan ole, varsinkin jos on oikeasti oluen ystävä, eikä pelkkä karhun kolmonen tuo iloa päivään.

No mutta... Minuahan tämä jäi suuresti harmittamaan. Syykin kun oli niin epäitsekäs ja herttainen omalla tavallaan, että päätin toteuttaa kalenterin myös Samille.
Ja koska rahaa on aina mietittävä, sain idean aikaisesta joululahjasta. Mahtavat työkaverit olivat heti mukana jutussa ja ostamassa Samille herkku oluita, jotta kalenteri toteutuisi. Ja miksipä ei, onhan se meidän SuperSami!!!

No mutta sitten itse kalenteri...

Jokainen olut laitettiin paperipussiin ja pullonkaulan kohdalta narulla tiukasti kiinni. Ja tietenkin jokaiseen pulloon numero. 


Ja tottakai täytyi miettiä, mikä olut kullekkin päivälle laitetaan.

Alkuun hieman tavallisempia oluita ja pienempiä pulloja. Itsenäisyyspäivälle täytyi tietysti laittaa "juhlava" olunen.
Kalenterin loppu päähän, pullot sitten isonee ja aatolle tottakai se herkkusuun herkku! 

Olin myös nokkela...
Mustasin kaikki korkit mustalla tussilla, jotta yllätys säilyisi loppuun asti. Eihän siinä nyt olisi mitään mieltä, jos korkki paljastaisi oluen tai panimon. 



Mutta mihis nämä kasataan? Siinäpä vasta olikin miettimistä. 24 pulloa olutta ei ihan mihinkä vain mahdukkaan ja tukevahan sen on oltava. 
Ja kerran on alettu "hienostelemaan", ei mikä tahansa loota kelvannutkaan.

Sitten se idea. Leipälaatikko! Tukeva ja tarpeeksi iso. Mutta ai jäätävä miten kauhean näköinen se onkaan...

Juuttikangasta, neula ja lankaa, punaista nauhaa ja kertakäyttö pöytäliina...




Sitten eikun pullot paikalleen.


Aatosta alkaen, nätisti järjestyksessä aseteltuna. Näin numerot tulevat mukavasti esiin aina, kun yksi päivä on "tuhottu".


Kuinkas pitkä aika siihen jouluun olikaan?


Jouluukuuhun on vielä hetki aikaa, mutta kunhan se ensimmäinen aamu koittaa, saa pullo numero yksi nousta koristaan jääkaappiin viilenemään ja odottamaan iltaa. 

24 iltaa, 24 olutta ja suunnaton ilo!


Oluen täyteistä joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mitäs tykkäät?