maanantai 21. huhtikuuta 2014

HÄÄ VALMISTELUITA: PIKKU TYTÖN JUHLAMEKKO

Selailin lehtiä ja nettiä tiiviisti löytääkseni tytölle kivan juhlamekon. Paljon on mekkoja, niitä pinkki-röyhelö-bling bling mekkoja, joista minä en kauheasti innostu. Sitten löysin jonkun ulkomaalaisen nettisivun, jossa oli juhlavaatetta kaiken ikäisille ja huh huh huijakkaa kuinka kivan mekon sieltä löysinkään. Kivempi se olisi ollut jos olisi sopinut budjettiin, mutta onneksi on tuo saumuri ja siskon uudenpi saumuri päärmäämistä varten.

Otin Ottobre lehdestä pikku tytön perus mekon yläosan kaavat, samoja käytin pikkutytön trikoomekossa. Ala osa on perus kellohame, jonka siis saa helposti kun jakaa vyötärönympäryksen 3,14:sta, siitä saat siis ympyrän mitan keskipisteestä reunaan. Helman pituuden mittailet oman halun mukaan. Oliko selvä? Ehkä ei, siksipä tuossa toivottavasti hieman selventävä valkokuva hienosta ohje piirrustuksestani.


Tarvitset siis kellohameeseen kaksi puolikasta.

Organzaa kului 92-koon mekkoon 2 metriä, suikaleet on lekelty on 20cm korkeiksi ja toinen reuna on päärmätty ja toinen saumurilla huristeltu. Saumuri reunasta organza ommeltu helmaan tasaisin välein ja muutamilla laskostuksilla.

Ja tässäpä tämä kaunokaisen juhlamekko nyt on, musta-valkoiseen väritykseen ja äidin häämekkoon sopiva...



Takaa mekko on vielä auki, koska häihimmehän on vielä aikaa ja tyttö kasvaa, mutta kasvaako tuohon mittaan asti on arvoitus. Pienennys mahdollisuus on siis varalta ja toivotaan toivotaan, että tyttö ei kasva isoveljeä nopeammin, joka on aina ollut käyrien yläpuolella, koska silloin mekko menee uusiksi. Riski otettu ja nätti riski siitä tulikin! Söpö ku mikä! Ja mikä parasta, on samanlainen kuin se kallis mekko ulkomailta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mitäs tykkäät?