keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Se meidän kaikkien rakas ystävä SUKLAA!

Hei suklaan ystävät!
Näin tammikuun aikaan on monenlaista juhlaa ja ainahan se olisi mukava antaa lahjaksi jotain herkullista ja omatekoista. Sainkin ideani joulusta, jolloin sain siskoltani ja siskon tytöltä joululahjaksi itsetehtyjä herkkuja.

Rakas ystäväni kolkuttelee kohta kolmenkympin palkkia ja siskoni poika juhlii rippijuhlia, joten molemmat ansaitsevat hieman hemmottelua! Ja tiedän molempien nauttivan herkuttelusta ja varsinkin suklaasta. Siispä päätin tehdä heille omatekoiset "suklaa herkku"-rasiat.
Kaikki onnistui odotuksista huolimatta vallan mainiosti ja tulipa siinä sivussa itsekkin syötyä yksi jos toinenkin palanen. Onhan se nyt selvää, että ei sulatettua suklaata kattilasta pestä, vaan syödään vaikka sormilla, jotta viimeinenkin pisara tulee "käytettyä".




Nekut on tehty suklaatoffeesta, jonka ohje löytyy helposti kotikokki.net sivulta.
Hieman pelkäsin valmistus vaihetta, mutta osottautuikin aika yksinkertaiseksi ja loppu tulos on kyllä pienen raatamisenkin arvoinen.


MMMMmmm... Näistä tuli todella hyviä! Näitä on myös helppo muutella omien mielymyksien mukaan! Kaura-suklaapallojen ohjeen löysin Kodin Kuvalehdestä (24/2010), mutta tässä se nyt on teille muillekin!

100g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
1rkl vaniljasokeria
4dl kaurahiutaleita
3rkl appelsiinimehua

-Vaahdota voi ja sokeri kevyesti ja sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisäät ne voi-sokeri vaahtoon.
-Muotoile massasta pieniä palloja ja siirrä ne jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
-Kuorruta mielesi mukaan.

Minä käytin kuorrutuksena tummaa ja vaaleaa suklaata. Kuorruttaa voi joko kokonaan tai vaikka vain toisen puolen, kuten minä tein. Eli sulata suklaata kattilassa (muista mieto lämpötila, jotta suklaa ei pala) ja dippaa palloa. Hammastikku on oiva apuväline!
Aseta pallot ritilälle/alustalle ja laita taas viileään muutamaksi tunniksi.
Minä lisäsin heti dippailun jälkeen vaalean suklaan pinnalle murskattua pähkinää ja tumman suklaan päälle mantelia tuomaan hieman lisä makua ja näyttävyyttä.
Huomasin, että melkeinpä mikä vaan sopii hyvän suklaan kanssa!

VAIN TAIVAS ON RAJANA!


Tässä valmiin rasian vasemmalla puolella on suklaapaloja, joita tein suklaalevyjen jämä paloista ja joulupurkin pohjalta löytyneistä kuivatuista karpaloista ja kuivatuista ananaksista.
Niin yksin kertainen ja jokainen saa siitä muokattua itselleen sopivan. Valitse marjoja/pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä jne mielesi mukaan, tai ota sitä mitä löytyy kaapistasi ja laita leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle niin paljon kuin haluat ja missä muodossa vain haluat. Sulata vaaleaa suklaata ja kaada se vuokaan. Jäähdytä hetki jääkaapissa, jonka jälkeen kaadat päälle sulatetun tumman suklaan. Näin saat kauniin kerroksen!
Kun suklaa on jäähtynyt levyksi, leikkaa siitä paloja tai paloittele käsivaralla.

Rakastan vaalean ja tumman suklaan yhdistelmää!!! Enkä usko, että et sinäkään tulet siihen pettymään.


Ensimmäinen suklaa rasia lähti tänään matkaamaan Kuopiota kohti!
Toivon kovasti, että perillä on muutakin kuin yksi iso suklaa palikka, tosin suklaata se edelleen on joten...

2 kommenttia:

  1. Ihana suklaaylläri! :p
    Taikapallojutusta tänne tulla tupsahdin ja tykkäsin heti hirmuisesti, laitoin linkissi seurattaviini, että osaan tulla uudestaan!

    Onnea uuteen blogiin <3

    PS: jos vielä lisäät kommentointimahdollisuuksiin tuon name/url, niin voi vaikka vuodatuksesta kommentoida osoitteellaan.

    RyytimaanMinna

    VastaaPoista

mitäs tykkäät?