tiistai 3. kesäkuuta 2014

TAKKAHUONEEN UUSI ILME

Kun äidin terassi oli laitettu uusiksi, tuli aika siirtyä sisätiloihin ja laittaa uusiksi takkahuone. Luvan kanssa häädin äidin viikonlopuksi miehineen pois kotoa ja sitten eiku hommiin. Suurena apuna toimi isosisko, siskon lapset ja oma mies. Hurjasti KIITOS avusta!

Oikeastaan ainut toive äidiltä oli, että ukin tekemät linnut pysyvät seinällä. Ja onhan ne sinne laitettava, koska tuo nuori poika 91-vuotias ukkini on kaikki nuo linnut ja 3000 muuta tehnyt rivitalon saunan lauteilla puusta itse puukolla veistellen ja lintukirjaa apuna käyttäen maalaillut. Hurja mies tuo ukki!

Tässä takkahuone ennen.


Takkahuonetta varten hommattiin purkillinen maalia takkaa varten, purkillinen maalia paneleita varten ja kankaisiin meni 40e. Kaikki muu on äidin omaa. Eli budettikaan ei päätä huimaa!

Maalilla saatiin jo iso muutos huoneeseen ja varsinkin takka on nyt aivan ihana!


Puita voi nyt tuoda sisälle enemmän yhdellä kertaa ja säilytys onnistuu tuossa vanhassa perunalaatikossa.

Saunan ovi jätettiin maalaamatta. Sauna kyltin taiteili siskon tyttö vanhaan lautaan ja sammutuspeitekin pääsi takan läheisyyteen.


Valkoinen kaappi piiloutuu nyt hyvin nurkkaan ja lelut lastenlapsia varten omalle paikalleen vanhaan puolukkasaaviin.


Koko seinän mittainen arkku muunneltiin nurkkaan sopivaksi, siihen pojan vanhasta patjasta istuin tyyny ja linnut ehottomasti koristamssa seinää. Myös äidin ulkomailta tuodut lamput laitettiin ikkunalaudalle. Väli ovi napattiin irti ja laitettiin kangasverho tilalle, jotta vieraat saavat rauhan omalla sauna vuorollaan.


Meidän kesäpiha valmistuu hitaan laisesti, kelit ja hieman jopa laiskuus vaikuttaneet asiaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Hyvä tulee myös siskon pihamaasta, kun sitä aloitellaan laittelemaan seuraavaksi.2 kommenttia:

  1. No voihan hitsin vimpula kun on tullut taas kerran hienoa jälkeä! Kyllä sie olet mestari!

    VastaaPoista

mitäs tykkäät?