maanantai 26. toukokuuta 2014

HUPULLINEN DRIKOOMEKKO

Tämä mekko päätyi 6-vuotiaalle tyttöselle. Tässäkin mekossa käytin pohjana pikku tytön juhlamekkoa. Lisäsin vain hupun, jonka kaavat nappasin pojan hupparista.


Kesään söpöä ja kaunista!

Meidän kesään kaunista valmistellaan pihamaalla, kova urakka on kohta valmis!

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

ÄIDIN TERASSIN UUSIN ILME

Kauan olen katsellut äitin terassia ja miettinyt, että vitsi tästä sais kyllä mukavan pienellä hionnalla ja yksi päivä tuossa pari viikkoa sitten otin ja ilmoitin äidille, että minäpä laitan sen uusiksi. Hieman taisi olla äiti epäileväinen, johtunee lie tuosta periytyvästä kontrollin-menetys-pelosta... Mutta kerran olin päättänyt laittaa terassin uusiksi, budjettia ei monia kymmeniä euroja ollut ja tietenkin toivoin äitin siitä pitävän, selailin tori.fi sivustoa ja kirpputoreja ahkerasti löytääkseni oikeanlaisia kalusteita ja koristeita oikeaan "teemaan".

Tältä äipän terassi näytti ennen...


Erittäin ihana asia tässä terassissa on se, että se on melkeinpä täysin sateen ja tuulen suojassa, tilava ja äidiltä löytyy paljon koristetta ja kalustoa omasta takaa.

Idea lähtikin noista valkoisista puutarhakalusteista, luulisinpa tyylisuunnan olevan jokseenkin maalais-romanttinen, tai ainakin minun mielestäni. Ja näin se toteutettiin alle 70eurolla.


-Matto käännettiin ympäri, jotta valkoinen on päävärinä.
-Hylly nurkassa: tori.fi 15e
-pieni sivupöytä: tori.fi 10e
-Lyhty: Prisma 20e
-Verhot: SPR-kirppis 6,50
-Kynttilät ja muu hilpetööri n.10e
-Istuintyynyt: Jysk 4e
-Teekannu ruskea: Jättikirppis 4e


Penkki löytyi äitin omalta ullakolta, maalasin sen vain valkoiseksi itseltäni jääneellä maalilla. Tyynyt on äitin omia, päälliset tein omista nurkista lojuvista kankaista ja pitsinauhasta. Valkoinen vilttikin löytyi oman vaatehuoneen ylähyllyltä.



Sivupöydälle on hyvä laittaa vaikka kahvihetken tarjottavat...



Ja ilman tarjotintakin pöytää koristaa lasipurkit, jotka on vain koristeltu pitsinauhalla...


Rottinkinen hylly täytettiin äidin omilla koriste-esineillä, muutamilla koreilla ja kynttilöillä...


Illan romanttiset hetket kruunaa iso roikkuva lyhty nurkassa.


Tämä äitienpäivä lahja otettiin hyvin iloisesti vastaan ja kuulinpa myös vihjailua takkahuoneen muutos toiveista... No mutta mikä jottei, kyllä äitilomalla ehtii!

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKKI MAHTAVAN IHANAISET ÄIDIT JA MUMMOT!

perjantai 9. toukokuuta 2014

POIKA VALITSI KANKAAT ITSE, ÄITI TEKI NIISTÄ HUPPARIN

Pitänee kai pikku hiljaa uskoa, että tuolla pienellä pojalla on silmää yhdistellä värejä. Kovasti koitin saada pojan vaihtamaan hupussa olevan kankaan, mutta pirskatti vie, sehän näyttää mahtavalta ja mikä parasta, poika tykkää.

Kaavat sain sammaritakista, jonka tein vähän aikaa sitten. Hieman joutui hihoja ja helmaa lyhentämään, kun kankaita leikellessä en ajatellut nuita resoreita ollenkaan. Mutta nyt on pojan punaiseen kauteen varsin punainen huppari!


Vetoketju on ainut mikä hieman heittää väriltään väärin, mutta onneksi tuo ei haittane kovinkan paljoa. Omaan silmään se käy! Varsinkin kun olisin halunnut räikeemmän värisen.


Hei ja äitienpäivä koittaa, itse olen jo äitienpäivä lahjan tehnyt, kun laitoin äitin terassin uuteen uskoon. Sepä onkin sitten seuraavana tulossa...


tiistai 6. toukokuuta 2014

HÄÄVALMISTELUITA: TEE SE ITSE KUTSUKORTIT

Kutsukortit on nyt suunniteltu ja melkein kaikki askarreltu. Häistä ei ole tulossa valtavat, joten kutsujakaan ei onneksi tarvitse värkätä useita kymmeniä.

Idea lähti kahdesta asiasta; tekstipaperista ja Kiitos-tarroista, jotka löysin Tiimarin viimeisistä alennusmyynneistä.
Valmiit korttipohjat ja niihin sopivat kirjekuoret löysin valmiina 50 kappaleen nipussa Kätevästä-kädestä.
Sitten tarvittiin vain muutamia metrejä 5mm:stä silkkinauhaa, kaksipuoleista ohutta teippiä ja liimaa.


Nyt vain tekstin kirjoitus, tulostus ja lähempänä häitä korttien postitus. Taas yksi asia pois häävalmisteluiden listalta.

torstai 1. toukokuuta 2014

LASTENHUONEEN SISUSTUSTA: TYTTÖ JA POIKA, YKSI HUONE

Lastenhuone oli kauan aikaa aina vähän sinne päin, mutta nyt alkaa huone olemaan kuosissa.

Haaveissahan on omakotitalo tulevaisuudessa, mutta siihen asti on pojan ja tytön elettävä samassa huoneessa. Onneksi tyttö on vielä sen verran nuori, että täytyi kuunnella vain yhden lapsosen mielipiteitä ja toiveita... Tosin kuuntelun jälkeen äiti saattoi tehdä muutamia asioita ihan omin päin...

Idea lähti siitä, että halusimme maalata seinään jonkin kuvan. Mies taiteili tämän puun...


Puu maalattiin samalla maalilla, kuin pinnasänky...


Taulu lähtenee sängynpäädystä seinälle, kunhan se alkaa olemaan tytön käsien ulottuvilla... Mutta nämä taulut tein muistoksi myös joskus toivottavasti omaan kotiin muuttaville lapsilleni. Molempien taulujen sisällöt ovat ensimmäisten päivien aikaan saatujen kukkien ja korttien satoa sekä kummilusikat.


Pojan puoleisella seinällä vallitseva tekijä onkin sitten Autot ja Salama...




Mielikuvituksen vilkkaasta maailmasta kärsivä poikanen rauhottui unimaailmaan kahdella hyvin helpolla tavalla. Ensimmäisenä se, että pikkusisko muutti samaan huoneeseen ja toisena tämä mummilta saama unisieppari. "Unisieppari vie pahat unet pois, tälleen shuiiiii...." -Jami 3v.-


Poika myös onnesta soikeana hyppi ylös ja alas, saadessaan parvisängyn. Se on isojen poikien sänky, ettäs tiiätte...


Autot taidetta pojan makuun saatiin ikean kehyksiin laittamalla Autot-lehden julisteita. Halpoja ja nopeasti vaihdettavissa, kun uusi villitys alkaa...



Tälläisenä huone toiminee ehkä vuoden eteenpäin ilman suurempia muutoksia... Tosin mielenkiinnot muuttuu ja äiti tylsistyy, joten riskejä on...