sunnuntai 29. syyskuuta 2013

DINOSAURUS HATTUJA POJILLE SYKSYN VIIMAAN...

Trikoo hattuja olen nähnyt ihmisten tekevän jo pidemmän aikaan ja aina olen miettinyt, että pitäisiköhän kokeilla itsekkin. No mutta, nyt kokeilin.

Kankaita etsiessä löytyi niin monta erilaista ihanaa kuosia, että tämä taitaa olla vain alkua mun hattu tehtaalle. Ensimmäisenä tehtaasta ulos tuli kaksi dinosaurushattua pojille.

Nimet kirjailin nauhaan ja nauhat hatun sivuille. Löytää hattu omistajan myös päiväkodissa.


Seuraavat hatut odottaa leikkausta ja ompelua ompelupöydällä.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

PITKÄT RAITAVILLASUKAT

Remonttien ja kodin puunauksen vähentyessä on mukavaa taas laittaa puikot heilumaan! Väliin hieman värien ja ilon loistetta! Pitkät villasukat valmistuivat vauhdilla ja pukinkontti sai täytettä.

Lanka: Novita 7veljeä
Puikot: 4,5

Perus sukat, aloitettu varpaista ylöpäin. Takana 2o, 2n...

torstai 12. syyskuuta 2013

TAKAPIHA UUTEEN USKOON!

Sade ropisee ja on aikaa taas käydä istumaan koneelle. Pitkän aikaa olen jo koittanut saada takapihan muutoksen blogiini, joten nyt sen teen. Nautiskelen samalla noista aurinkoisista ja kesäisistä kuvista.

Kun lumet suli, tälläinen piha paljastui.


Puuhaa riitti vielä loppu kesällekkin ja "parannuksia" tehty tähän päivään asti. Ensi kesällekkin taisi jotakin jäädä.

Kukkapenkit piilotettiin tai laitettiin uusiksi. Vanha nurmikko käännettiin ympäri, laatat aseteltiin uusiki ja uuden vihreän nurmen odotus alkoi...


Vanhan ja pienen pation tilalle alkoi rakentua uusi ja iso patio.


Nyt syksyn alkaessa, voi hyvillä mielin varastoida aurinkotuolin ja grillin, koska tietää, että ensi kesänä ne on helposti nostettavissa takaisin paikoilleen ja suurimmat muutokset pihalle on tehty.


Kesän mittaan patio sai hieman jatkoa ja viereensä kukkalaatikon. Lelulaatikko/penkki saattiin pöydän päätyyn ja kukatkin kukki. HYVÄ KESÄ!


HAUSKAA SYKSYN ALKUA KAIKILLE!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

TYTTÖJEN AAMUTAKKI

Mieheni suvun kautta sain perheeseeni 5-vuotiaan "pikku" tytön, joka onneksi tykkää tyttöjen jutuista. Omassa lähisuvussa kun ainut tyttö lapsi alkaa olemaan jo nuori nainen, ei pinkkiä ja "söpöä" voi oikein tehdä. Niin ja meillekin tulee joulukuussa oma pieni tyttö (harmi vaan että itse en välitä pinkistä ja "blingblingistä" laisinkaan).

Aion siis tehdä tuolle 3-vuotiaalle pojan kullalle takin, joten lainasin siskoltani kasan ompelu lehtiä, kaavat kun siihen tarvitaan.... Kaavoja alkoikin löytyä ja valmistua useampaan eri vaatteeseen ja mieleni täyttää joulu ja pukin kontti. Aikaistako? Ehkä, mutta onhan se hyvä alkaa valmistautumaan, koska laskettu aika 8.12 voi tosi asiassa olla ihan mitä tahansa, muistellen tuota 9 päivää myöhässä tullutta poikaakin.

Kasa OTTOBRE-lehtiä selattu ja aamutakin ohje napattiin 6/2011 lehdestä. Ohje taisi olla kyllä kylpytakille, mutta tälläinen siitä tuli.


Pinkkiä, pinkkiä ja pinkkiä... Fleeceä alla ja ohut puuvilla kangas päällä. Ihanan pehmeä ja pirteä... Ja toivottavasti 5-vuotiaskin tyttö tykkää...


Tiiä sitten johtuuko tästä vatsan kasvusta (vai mistä), mutta lapsille valmistuu pika pikaa paljon muutakin. Tytön ja pojan yhteinen huonekkin alkaa olemaan valmiina.