tiistai 27. maaliskuuta 2012

HUOVUTETTU PUSSUKKA! Hyvää synttäriä Tiia!

Oon halunnu jo pitkään kokeilla tuota huovutuslankaa, mut en oo keksiny mitään kivaa. Nyt mä sit halusin tehdä pikku pussukan, vaikkapa sitten kolikoille tai puhelimelle jne.



Neuloin ison pussukan ja "huovutin" pesukoneessa jopa 3kertaa, että sain tarpeeksi (omaan mieleen) tasaisen pinnan pussukalle.



Valkoisella villalangalla koristelu on ihan täyttä siskolta saatua inspiraatiota.




Ja sitten vielä punaisella kankaalla vuori sekä valkoinen vetoketju. Kylläpähän oli käsillä ompelun juhlaa saada reunat tasaiseksi ja nätiksi molemmilta puolilta, mutta selvisin siitä voittajana!

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

TYYNYNPÄÄLLINEN

Työpaikalle ostaessani kankaita ihastuin itse tuohon harmaaseen kovin, jotin ostin sitä itsellenikin muutaman metrin ja ensimmäinen pala siitä käytettiin nyt.



Pitsin nypläystä ja yleensäkin noin pientä ja tarkkaa työtä en itse tee laisinkaan. Mummon tai äidin laatikoista joskus jo kauan aikaa sitten saatu. Tuolla se on vaan laatikon pohjalla maannut parin muun pätkän kanssa ja nyt niistä ensimmäinen pääsi esille näin.



Kangas on valmiiksi palokäsitelty, joten ajattelin käyttää pätkän tätä myös lampun varjostimeen ja suurin osa meneekin sitten verhoksi. Harmaan sävyt siis vaan lisäntyvät asunnossamme.


Siellä se nyt on, sohvan nurkassa!

tiistai 20. maaliskuuta 2012

SYNTYMÄPÄIVÄ LAHJA; KAULAHUIVI

Viikko sitten tiistaina työkaverini täytti vuosia ja lahjahan se piti värkätä. Koska näin alkuvuodesta olen aika laiska neulomaan, niin tulihan tuo onneksi aloitettua ajoissa, että sain huivin pakettiin ja ihan oikealle päivälle.



Lanka: Luonnonvalkoinen Isoveli
Puikot: 6




Keväisiä päiviäkin on jo ollut, kyllä se kesä sieltä tulee.



Kiitos kaunis Maija! Ennenkuin lahjan pystyi antamaan sankarille, oli testattava miltä huivi näyttää ja tuntuu myös kaulalle kiedottuna.



Kun tuo sankari on vieläkin niin kovin nuori tyttönen, oikein innostuin söpöstelemään paketin kanssa. Harvoin sitä enää pääsee luomaan "tyttö-söpöä", kun alkaa olemaan tytöt jo naisia ja kaikki lapset poikia, joten tälläinen paketti vietiin sankarille kera kimpullinen ruusuja sävy sävyyn.



Huivin lankaa jäi vielä pari kerää jäljelle ja siitä valmistuu nyt tyynyn päällinen.