maanantai 11. huhtikuuta 2011

TÄLTÄKIN MEILLÄ NÄYTTÄÄ! (lisää kuvia)

Lisää kuvia sain tänään napsittua kodista, kun poika vietti ensimmäisen tutustumispäivän päiväkodissa. Ihan ite! Oli todella hienosti ja reippaasti ollut. Nukkui hienosti kahden tunnin päiväunetkin vaikka oli ollut kova melu. Äidin ylpeys nousi taas siis omiin korkeuksiin! :)

No mutta siis näitä kuvia. Me asumme siis vuokralla, joten mitään suuria asioita kuten wc:n kaakeleita ei ole saanut itse valita, eikä kuulemma kannata edes näin uuteen asuntoon vaihdella, vaikka kuinka kauheat nuo siniharmaat kaakelit olisisvatkin minun mielestäni. Olen silti kovin omapäisesti koittanut saada sinne punaista ja oranssia. Tässä on siis melkein valmis kylppärimme!


Kesällä äitini pihassa kävi kova puiden tuhous, joten sieltä sain napattua itselleni koivua, josta saatiin muunmuassa tehtyä nämä.

Koivu on käsitelty puuöljyllä, jotta se ei ala heti rakoilemaan pienestä kosteudesta. tekstin kirjoitin öljyvärillä, mutta uudet kyltit olis jo mielessä. Nopeaan se mieli vaihtelee.


Siinä se kokonaisuudessaan. Osa varmaa miettii, et miksi se laittaa kuvia vessasta, mut minusta nuo koivusta tehdyt kukat seinällä on vaan niin suloiset. :) Nekin on maalattu öljyväreillä. Takapuolelle oli pakko laittaa paksu kerros puulimaa, jotta kaksipuoleinen teippi otti ja tarttu. Puu kun on niin huokoinen, mutta tottahan toki sitä kokeili ensin ilman. Sieltä ne tippuili lattialle kerran jos toisenkin, kunnes keksin sen liiman. Nyt ne on pysyny! :D

Itselleni tarvitsin pieneen makuuhuoneeseeni oman "työpisteen". Oma pieni soppeni, jossa mahtuu ompelemaan, askartelemaan jne ja siellä voisi säilyttää vähän tavaroitakin. Säilytys tilaa saisi toki olla enemmänkin, mutta tälläisen pöydän ja siihen itselleni sopivan korkuisen penkin sain aikaiseksi. Valmistuivat muuten kesällä ja olin ihan viimeisilläni raskaana. Näytti kuulemma hurjan hauskalta, kun hioin pöydän pintaa vatsa niin mahottoman kokoisena ja taisi se hieman edessäkin olla. :)

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Äidin uudet lelut!

Perjantaina tuli postissa minulle mukava ylläri, oma uusi ompelukoneeni! Aika perus kone on, mutta ihan oma ja minuun tarpeisiini sopiva.


Ja tämä ihanuus, mitä olen jo kauan toivonut, löytyi siskoni varastosta! Ja mie sain sen, erittäinen iloinen! Nyt vaan toivotaan, että saan sille käytöä, kovasti on suunnitelmia jo!!!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

TÄLTÄ MEILLÄ NÄYTTÄÄ! (luvattuja kuvia tekeleistä)

Tänään kun tulimme kotiin Kuopion reissulta, tuntui ensimmäistä kertaa ihan keväälle. Aurinko paistoi niin nätisti ja oli ihmeen lämminkin. Siinä siivotessa sain pienen kevät-energia-piikin ja ajattelin napata niitä kuvia tekeleistäni, joista jo aiemmin mainitsinkin.

Olohuoneen nurkkaan suunnittelin itselleni aluksi kovin monimutkaista, täysin nurkkaan sopivaa kirjahyllyä. Päätin kuitenkin tehdä hieman yksinkertaisemman hyllyn kaikille elokuvilleni, koska kirjojen määärä elokuviin nähden on niin vähäinen, että ne kyllä mahtuvat muutamalle seinällä olevalle hyllykölle. Tämä on yksi isoimmista tekeleistäni ja ei todellakaan ole muuttajan lempi hylly. Painoa on nimittäin ihan tolkuttomasti, koska materiaali on niinkin iisi, kuin vaneri. :) Kunnon hionnalla, petsauksella ja lakkauksella, omasta mielestöni siitä tuli ihan minun kodin näköinen!




Korkeutta hyllyllä on 185cm ja joka reunalla on tarkoitus ja mahdollisuus säilyttää elokuvia niin, että kaikki sieltä näkyvät ja ne on sieltä myös helppo saada. Mutta ei myöskään vie ihan kauheasti tilaa, mikä on hieno homma pienessä olohuoneessani.


Näitä tämän laisia hyllyköitä löytyy melkein jokaisesta huoneesta. Koot ja kulmaraudat tosin vaihtelevat.


Sohvapöytä sohvan vieressä. Nyt kun olin nuo kuvat napannu, niin hokasin, että olisin voinut ottaa liinan pois siitä päältä, koska se pinta on todella nätti ja olisi ollut mukava saada se näkyviin. Kotosalla tosin liina pysyy vielä tiukasti pinnassa, jotta ei pojan kanssa saada vahinkoa aikaan. :)


Muutamia tekeleitä vielä kuvattavana, mutta tänään aion pitkästä aikaa ottaa pitkätpuikot käteen ja neuloa hieman. Inspiraatiokin on palannut pikku hiljaa omalle tasolleen, mutta vapaa-aikaa on vähemmän kuin ennen, joten valmistakin tulee hitaammin. Mut eikös se niin mene, että hitaasti hyvä tulee. Saa nähä. :)