keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

INSPIRAATIO???

Nyt on ollut kyllä todella pitkä ja kuiva kausi niin neulomisen, kuin kaiken muunkin suhteen. Tämä pieni elämän muutos nimeltä *takaisin töihin* on hieman häirinnyt keskittymistäni ja on tuntunut siltä, että ei saa mitään aikaan. Aikaa kyllä olisi, mutta jostain kumman syystä tuo sohvan nurkka ei olekkaan enää yhtä houkuttelevan näköinen, kuin ennen.

Olen minä sentäs parit pienet villasukat kummi-pojalle saanut aikaiseksi ja tuota paitaani olen koittanut neuloa jo tovin, mutta sen puurtaminen tuntuu niin kovin tylsältä ja siksi se eteneekin niin kovin hitaasti. Tiedäthän sinä itsekkin sen tunteen, kun tuntuu jumittuvan tekemään vain jotain yhtä ja samaa ja pitkään jne. Pitäisi siis saada joku pieni inspiraatio, jotta saisi innostuksen taas takaisin. Tai ei minulla innostuksesta kiinni tämä ole, mutta en ole löytänyt mitään sellaista mitä OIKEASTI haluaisi tehdä. Monta juttua olisi mielessä, mitä voisi joskus tässä tehdä, kuten tilkkutäkki isoäidinneliöillä, itselle ja kaverilla säärystimet, pojalle lipallinen hattu jne. Mutta mikään noista ei nyt vaan tunnu siltä, että haluaisi aloittaa.

ISPIRAATIO, jos jollain olisi tuolla takaraivossa tai varastossa jotain hurjan hauskaa neulottavaa/virkatttavaa, ottaisin oikein mielelläni ehdotuksia vastaan, jotta pääsen tästä jumimisesta ohi!

Puuhommiin ja ompelukoneen hurinaan siirryn sitten kesäksi, mutta ei vielä ole kesä! Missä lie se muuten luuraa? :)

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Patalaput retro-keittiöön!

Rakas ystäväni oli jo kauan toivonut uutta asuntoa ja nyt se vihdoin tapahtui. Kaiken kukkuraksi, he saavat remontoida asunnon vuokranantajan luvalla mieleisekseen. Minunkin lempi värejä siellä tulee näkymään ja ainut mikä harmittaa on se, kun ei ole päässyt auttamaan remontissa oikeastaan ollenkaan. No mutta, keittiöstä tulee kaverin mukaan Retro-keittiö (hieman oranssia+vihreää ja ruskeaa). Siispä ajattelin, että tälläiset perus isoäidin-neliöillä "päällystetyt" ruskeat patalaput voisi olla sinne oikein kivat. Toinen puoli on siis ihan vain koko ruskea, jotta jos alkaa kirkkaat vihreä ja oranssi pistämään silmään, voi ne vaan kääntää ympäri. Niin tai sit ihan vain piillottaa kaappiin. :)





tiistai 22. maaliskuuta 2011

Marjukka, Toiveesi on nyt toteutettu!

Rakas ystäväni Marjukka täyttää aivan tuota pikaa 26vuotta ja hän toivoi minulta "oman väristä" popcorni-pipoa. Marjukka on aika maanläheinen ja olikin aika helppo vain vaihtaa ensimmäisen popcorni-pipon sininen vihreään väriin. Tästä tuli kyllä omaankin päähän oikein kiva, joten saattaa olla, että joutuu vielä yhden tekemään. :)




Toivottavasti pipo on nyt mieluisan värinen. Me aiomme Jamin kanssa viedä pipon suoraan kummi-tätille Kuopioon, kunhan vain sopiva rako löytyy.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Eteisen penkki saatiin sisään!

Tämäkin työ on valmistunut jo jokin aikaa sitten, mutta lakan kuivuminen vei taas odotettua kauemmin, johtuen pakkasista. Mutta nyt se on siis valmiina.


Yksinkertainen istuin eteiseen, jossa myös lisä säilytys tilaa pojan ulkoiluvaatteille jne. Korit on hommattu aina niin ihanan halvasta Jyskistä ja ihan vahingossa löytyi kooltaan aika täydelliset korit. Eihän sitä osannut rakentaessaan ajatella, että pitäisi ottaa korien koot huomioon, ellikäs onni oli puolellani.


Pehmuste on tehty äitiyspakkauksen pohjalla olleesta patjasta ja tukevasta ruskeasta kankaasta.


Nyt voidaan ottaa ihan rennosti istuen pukiessa ja kenkiä laittaessa. :) Laiskuuskin on joskus ihan hyvä asia!

Ajattelin myös muita jo valmistuneita kalusteita täällä esitellä, kunhan saan napsittua niistä kivat kuvat. Puupuoli on siis lähdössä käyntiin. :)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pojan huoneen sisustusta osa3.

Poika on ensimmäistä kertaa koko päivän isin luona ja äidilleppä jäi siis aikaa hieman tehdä ihan mitä vain haluaisi. Lieviä vieroitusoireita havaittavissa, joten mitä enemmän on puuhaa sen parempi. Aloitin Jamin huoneen "sohvan" viimeistelystä. Sain viimeisetkin tyynynpäälliset ommeltua. Näin muuttui siis vanha tv-taso kivaksi luku paikaksi.


Tyynyissä siis samaa kangasta, kuin tauluissa.


Tv-tason sivut saivat reunat, jotta tyynyt pysyvät mukavasti paikoillaan ihan niin kuin sohvassa konsanaan. Pehmuste on vanua ja vanha viltti, jonka päälle ompelin ruskean päällysen ja se on solmittu molemmista reunoista kangasnauhalla tasoon kiinni. Vihreät koritkin on vielä osittain tyhjillään, joten uusia leluja mahtuu tulemaan ja säilyvätpähän hienosti(ainakin toistaiseksi) yhdessä paikassa.


Jamin huone alkaa siis pikku hiljaa olemaan valmis, pieniä juttuja tietenkin vielä haluaa ja pitää tehdä, mutta kaikki keskeneräiset on nyt saatu päätökseen.


vihreä-ruskea-keltainen-auto teema siis jatkuu jatkumistaan. Saa nähdä mitä poika tykkää parin vuoden päästä. :) Autot katon rajassa olen leikannut kontaktimuovista, jotta ne saa helposti irti ja paikkaa voi vaihtaa mielen mukaan. Automattokin löytyy jo lattialta, mutta ne autot vielä puuttuisivat. :D

torstai 3. maaliskuuta 2011

Isoveli-bolero VALMIS!!!

Eilen sain viimeisetkin langan pätkät pääteltyä bolerostani ja oli aika jälleen kerran pyytää 11v siskon tyttöni mallin hommiin. :) Tyttö tuli oikein mielellään ja saatiin muutama kuva napsittua parvekkeella ihanassa päivän valossa. Tosin bolero voi näyttää hieman isommalta kuin onkaan, koska se on minulle sopiva. Ei sillä, että olisin paljoakaan isompi kuin 11vuotias tyttö :)


Mitään erityistä kiinnitystä kuten nappeja jne, en tehnyt. Ajattelin, että on mukava vaihdella itsetehdyistä-kaupan hienoihin koruihin, aina mielen mukaan. Tai jättää bolero ihan vain auki.




Isoveli lanka on nyt siis testattu ja ihan kivaksi todettu. Tulen varmasti käyttämään uudestaankin.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pjan huoneen sisustusta osa2.

Nyt ollaan taas edetty hieman eteenpäin. Pöydän sain valmiiksi jo ajat sitten, mutta pakkaset hidastivat lakan hajun häviämistä niin paljon, että sain pöydän sisään vasta tänään.



Pääsin itse leikkimään myös liiduilla, kun vanhasta työpaikastani saatu siideri-mainos-liitutaulu tuli pistettyä uuteen uskoon. Maalasin vain pinnan liitutauluun sopivalla maalilla ja kehykset maalasin samalla maalilla, kuin Jamin ikkunalauta, naulakko ja tuoli.

Pöydän ääreen kuuluu tietenkin tuolit. Pienet jakkarat odottavatkin kokoamista ja lakkausta autotallissa, paljosta ei siis olisi enää kiinni. Teen myös jättinopat istuimiksi, vähän niin kuin pienet rahit.


Siskoni esitteli minulle jokin aika sitten decoupage-koristelakan, jota olen kotona käyttänyt pieneen koristeluun ja esimerkiksi kukkaruukkujen päällystykseen. Niinpä sain idean koristella Jamille kynäpurkit. Vanhat hillopurkit saivat uuden pinnan yksinkertaisesti silkkipaperista, decoupage-lakan avulla.